torstai 10. kesäkuuta 2010

Pian juhlitaan

Apua, aika menee niin nopsaa, ettei edes tajua. Kohta on häät ja sitten lähdetään sinne matkalle. Onneksi kaikki järjestelyt on melkein valmiina, muuten olis vielä kovempi stressi. Tänään tuli viesti juhlaamo Pirteästä Paketista, että meidän lautasliinat ja servetit on valmiita. Ruokaliinat ovat luonnonvalkoisia ja kulmassa pienet sydämet, meidän nimet ja hääpäivä 19.6.2010. Kahviliinat ovat taas vaaleanpunaisia ja niissä on samanlailla kulmassa kultaiset kirjailut. :) Eli tuollaiset sydämet kuin keskimmäisessä kuvassa. :)
Hääkarkeiksi valitsimme tikkarit ja niistä laitan ottamani kuvan tähän. Mielestäni ne ovat tosi kauniita. :) Jokaiseen tikkariin löydettiin myös erilainen lause. Siinä olikin etsimistä, kun tikkareita tehtiin n. 150 kappaletta ja valitsimme vain mieleisiämme lauseita. Anoppi ja miekkoseni sisko sitten koristelivat tikkarit sellofaaniin ja sitoivat kultanauhalla kiinni niihin lauseet. :) Nyt joudumme tai oikeastaan saamme keskittyä vain häihin, mutta tuntuu välillä ettei jää aikaa keskittyä meidän Pikkuiseen ollenkaan. Siksi me ei olla edes keksitty vielä mitään nimeä, millä vauvaamme kutsuisimme nyt. Mutta nyt on jo menossa raskausviikko 19. Eli aivan kohta puoli väli! Pikkuisen alkaa jo tuo maha pömpöttään, muttei kukaan ole vielä kysynyt olenko raskaana.. Mutta eiköhän se siitä ala kasvamaan. Täytyy myös laittaa pian tännekkin kuvia :)
Eli siis raskausviikko 19
Vauvan iholle muodostuu nyt talikerros, joka suojaa häntä, kun hän kelluu lapsivedessä. Se on nimeltään lapsenkinaa. Se kiinnittyy lanugokarvoitukseen ja ihopoimuihin. Lapsen iho paksuuntuu eikä sen läpi enää näe. Sormenjäljet uurtuvat. Lapsi reagoi ääniin ja aukaisee suunsa ammolleen.
Koko: Pituutta 18 cm ja painoa 300 g.

maanantai 7. kesäkuuta 2010

Juhlimista

Viikonloppuna moni sai sen valkoisen lakin, niin sain myös minäkin! :) Eli lauantai ja sunnuntai menivät juhlien merkeissä. Ensin juhlittiin äidilläni ja sunnuntaina isälläni. Eilen illalla olinkin niin väsynyt että nukahdin heti kun sänkyyn pääsin..
Nyt ovat sitten ne juhlat ohi, ja häihimme on enää alle kaksi viikkoa!! Apua, nyt alkaa tosissaankin jännittään. Hääjärjestelyt on hyvällä mallilla ja ensi viikonloppuna teemme kaikki loppuun anoppilassa :) Sunnuntaina on myös kuullutukset, joihin menemme. :)
Käytiin myös tässä viimeviikolla neuvolassa, ja siellä kaikki oli hyvin. Kuultiin myös ekan kerran Pikkuisen sydänäänet, oli se vaan niin liikuttavaa :') Seuraavaksi täytyisi ultraan mennä, siinä heinäkuun alussa, kun häämatkalta kotiudumme. Jännää nähdä sitten taas sen pikkuruisen pyörivän siellä.
Raskausviikko 18
Lapsen korvat erottuvat selvästi päästä. Silmät ovat nyt kasvojen etupuolella ja kulmakarvat ja silmäripset ovat muodostuneet. Verkkokalvo reagoi valoon. Vauva tunnustelee ympäristöään ja taputtaa käsillään.
Koko: Pituutta 16,5 cm ja painoa 255 g.

Eli raskauskin on edennyt jo melkein puoleen väliin. Hui kuinka nopeasti aika meneekään.. Kohta täytyy taas lähteä töihin. Huomenna onneksi on vapaapäivä, mutta se kuluu keskiviikon pääsykokeisiin valmistautuessa :)