torstai 31. maaliskuuta 2011

Akselin iltajumpat...


Noniin äiti, ootko valmiina sen kameran kanssa?


Hei mä löysin jotain ihmeellistä... Näähän on mun JALAT ja VARPAAT!


Niitä ei kuitenkaan saa laitettua suuhun asti.. Vaikka mä kuinka yritän!


Ainiin, mitkäs nää olikaan..No mun kädet tietenkin!

Olipas hauska jumppahetki! Hehehh <3


Akseli on siis keksinyt nyt jalkansa ja koko ajan pitelee niistä kiinni. Kovasti myös yrittää saada niitä suuhunsa vedettyä... Suloinen poika<3

Niin ja eilen käytiin 5kk neuvolassa, tosin Akseli siis jo lähes 5,5kk :) Uudet mitat olivat 7020g ja 66,0cm. Rokotuksia saatiin ja ne nostivat taas kuumeen. Nyt se jo on kuitenkin helpottanut :)

Nyt kömmin noiden mun rakkaiden viereen! Hyvää yötä Jeesus myötä, kiitos tästä päivästä!

perjantai 25. maaliskuuta 2011

Laihdutus höpinää ja muutakin :)

Tänä aamuna Akseli heräsi jo 5.20 ja eipä poitsua enää saanut millään nukahtamaan edes vähäksi aikaa.. No rakas mieheni sanoi sitten mulle että voi nousta Akselin kanssa ja katsoo itse samalla koulujuttuja. Minä sain sitten nukkua kahdeksaan asti, ja jossain vaiheessa pojatkin oli kömpinyt takaisin sänkyyn. Ihanat pojat mulla! (Kuvassa Akselilla uusi yöpuku, NameIt n. 5e)

Aamupäivästä lähdettiin sitten minä ja poitsu mun kaverin kanssa lenkille. Mies lähti kouluun... Nyt me odotellaan sitten miestä kotiin syömään ja sitten sen täytyykin jo lähteä töihin illaksi :( Huomennakin murulla on töitä 10-18, mitähän me keksittäisiin Akselin kanssa... :)
>

Tässä poitsu esittelee uutta kevät -pipoaan, joka ostettiin eilen Lindexiltä :)

Sitten sitä laihdutus -asiaa.. Elikkä raskauden aikana mulle tuli kiljoa melko paljon. Neuvolakortin lähtöpaino oli 68kg (ja pituus 173cm) ja synnyttään mentäessä 85kg. Synnytyksen jälkeen paino jumittui 74kg. Nyt kuitenkin joulun jälkeen aloitin lenkkeilyn 3-4 kertaa viikossa ja sen avulla olen saanut painoni tippumaan 69kg! Tavoitteena on vielä muutama kilo pois (65kg) ja kiinteytyminen.

Nyt kun me muutetaan, aloitan toukokuusta lähtien käymään Elixia- liikuntakeskuksessa. Olen siellä ennenkin ollut jäsenenä kaksi vuotta ja nyt taas liityn, ihanaa päästä jumppaamaan! :)

Mahtavaa viikonloppua kaikille, me suuntaamme huomenna auton kohti Mammalaa! :)



Lisäys Minä ja Akseli lähdetäänkin kohta enojen kyydillä Mummulaan (mun äidille) ja mies tulee huomenna töiden jälkeen hakemaan meidät sieltä.. Siitä jatketaan sitten Mammalaan :) Kivaa että sain huomispäivälle vähän jotain ohjelmaa!

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Keskiviikon juttuja:)


Arvatkaapas mitä meillä juhlittiin tänään...? :)

No Akselin ensimmäistä nimipäivää! Tai eipä me sitä kummemmin juhlittu, isi oli koulussa ja me käytiin poitsun kanssa kaupungissa vähän ostoksilla.


Käveltiin tästä kotoa sinne kaupunkiin, meiltä on noin 3kilometrin matka, oli mukava kävellä aurinkoisessa säässä! Ostin Akselille lelun, Hyvän yön rukoukset- kirjan ja kaksi NameItin unipukua alesta:) En siis mennyt mitään erikoista hakemaan, halusin vaan pikkumiehelle jonkun pikku lahjan löytää.


Kaupungista tulimme bussilla takaisin ja että minua ärsyttää.. Bussiin mennessä tuli mukava nuori nainen kysymään tarvitsenko apua vaunujen kanssa, ja sain siis nostoapua bussiin. Bussi oli sen verran vanha että siinä oli kaksi korkeaa rappua, ja olisi ollut hankalaa saada vaunut yksin ylöspäin.. No sitten bussista pois jäädessä rämistelin vaunut yksin pois, vaikka samalla pysäkillä jäi noin 20 muutakin pois! Ja kukaan ei tarjoutunut auttaan, vaan piti katseensa visusti meistä pois päin, ettei tarvitsisi auttaa.. No onneksi näin päin, helpompi vaunut oli pois saada kuin sisään...
Tälläinen avautuminen sitten tälläkertaa:)
Sitten lopuksi vielä Marin blogista Elämäni äitinä haaste Top 5- kauneudenhoito tuotteet


Eli tässä mun melkein päivittäin käyttämäni:
Nivea Young clean deeper puhdistaa ihon hyvin ja tekee kasvoista ihanan pehmeän tuntuiset.

Lumenen päivävoidetta laitan meikkipuuterin alle.

Sitten en osannut päättää meikeistä mikä olisi tärkein, ripsaria laitan kyllä joka päivä.. Ja jos sitten johonkin lähden laitan vähän Lumenen meikkipuuteria, Chanelin aurinkopuuteria ja huuliin silaus Lancomen väritöntä huulikiiltoa. En siis joka päivä meikkaa, paitsi laittamalla ripsiväriä.

Sitten kynsiin käytän Trindin hoitotuotteita, en kauheasti jaksa lakkailla kynsiä mutta nämä pitää kynnet siistinä.

Ja viimeisenä lempi hajuveteni, Lancomen Magnifigue, jota käytän silloin tällöin, en läheskään joka päivä.

Haaste kuuluu laittaa kolmelle eteenpäin, tällä kertaa ne menee omaan sukuun:

anopilleni Mammelille (Kivimäen Elämää)
kälylleni Johannalle (Mannapuuro)
ja nuoremmalle kälylleni Jepalle (i lööv u) , joka on myös Akselin sylikummi:)


Huomenna mennään Akselin kanssa taas kahden viikon tauon jälkeen kerhoon, kivaa!

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Kuvalöydöksiä

Tässä muutama kuva isäni tietokoneen kätköistä. :D Kuvat on vuosilta 1996-1997, luulisin. Eka kuva tosin viime kevään ylioppilasjuhlistani, jolloin raskausviikkoja taisi olla 17!








perjantai 18. maaliskuuta 2011

Äidin höppä 5kk

Meidän pikku pallero täytti tänään jo 5kuukautta! Aika vaan menee niin hirmu nopsaa.. Sama aika kun vielä menee niin suunnitellaan jo Akselin yksivuotisjuhlia! Akselin 5 kk neuvola on vasta 30.3 joten silloin vasta päivittelen uusia mittoja :)
Kuukauden päästä meidän on myös alettava syöttää kiinteitä Akselille.. Äitiä vähän jännittää.. Ens neuvolassa sitten keskustellaankin siitä. Mitä te olette antaneet ensimmäisenä?

Kurkku alkaa tuntua jo hiukan paremmalta, tänään olen ollut melkein ilman särkylääkkeitä. Ihanaa jos tämä tästä alkaisi paranemaan ja voisi syödä taas normaalisti :)

Huomenna lähdetään Tampereelle, pappalaan kyläileen. Mies menee aamusta töihin ja pääsee jo puoli neljä, sen jälkeen lähdemme ajelemaan. Sunnuntaina mennään papan ja enojen kanssa käymään minun mummulassani Keski-Suomessa. Ihanaa nähdä mummua ja pappaa pitkästä aikaa! He odottavat meitä, Akseli on heidän ensimmäinen lapsenlapsenlapsi, ja ovat siitä ihan tohkeissaan :)

Akseli ei enää oikein viihdy sitterissä vaan yrittää koko ajan päästä istumaan. Välillä näyttää niin hurjalta kun pikkunen ihan roikkuu siinä.

Nyt kuitenkin alan katselemaan telkkua kun Akseli jo nukkuu ja odottelen miestä töistä! :) Aurinkoista ja keväistä viikonloppua!

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Kahden yön sairaalareissu

Pääsin tänään vasta sairaalasta kotiin. Leikkaus meni hyvin, mutta oloni oli niin huono, etten päässyt sängystä ylös ilman että olisi pyörryttänyt tai oksettanut. Leikkauksen jälkeisenä yönä nousi kuumeteta 39 astetta, niin päätettiin aloittaa antibioottihoito ja jouduin jäämään toiseksi yöksi sairaalaan saamaan kanyylin kautta antibioottia. Tänään sitten pääsin iltapäivällä kotiin. Akseli oli ollut tyytyväinen isänsä ja kummitädin hoidossa. Tuttelia meni niin hyvin että tänään meinasi tulla vähän rintaraivareita kun piti tissiä syödä, mutta eiköhän se siitä :)
Tässä kuvia sairaalapäivistä:








Nyt olo on jo vähän parempi, en vieläkään kovin kauaa jaksa ylhäällä olla.. ja kipulääkkeet väsyttää kamalasti. Ihanaa kuitenkin olla kotona! :)

torstai 10. maaliskuuta 2011

Sairaalassa

Täällä sitä sairaalan sängyllä odotellaan lähtöä leikkaukseen. Minut leikataan toisena, tässä aamupäivän aikana. Kohta se on jo ohi ja Akseli tulee äitiä katsomaan :) Ikävä jo pikkuista on..
Akselille paljon pusuja äiti lähettää täältä jos iskä tai kummitäti tätä lukee siellä kotona! :)

Ekaa kertaa kokeilin tehdä postauksen kännykällä ja kai tämä jotenkin onnistui :) kuvia en saanut laitettua.

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Ahdistaa..

Siis minua ahdistaa huominen leikkaus. Tai ei oikeastaan leikkaus vaan se, että ensimmäistä kertaa olen Akselista yön erossa. Ja joudun olemaan erossa huomisesta aamusta (klo7 oltava sairalassa) perjantai iltapäivään :( Tähän asti olen ollut kaksi kertaa pojasta erossa n. neljä tuntia. Tietysti poika ja mies sekä Aksun kummitäti tulevat mua katsomaan, mutta silti jännittää.. Ja eilen kokeiltiin ekaa kertaa syöttää pojalle korviketta. Ensin vähän irvistellen maisteli, mutta tänään kun taas yritin niin meni jo paremmin. En siis saanut lypsettyä tarpeeksi maitoa niin siksi joutuu nyt antamaan Tuttelia. No, onneksi se on vain yksi yö!
Tänään täytyisi vielä tehdä kotiväelle valmiiksi makaroonilaatikko, jotta ei heidän tarvi huomenna pähkäillä ruuan kanssa. Saavat keskittyä vaan pojan viihdytykseen :) Haen Akselin kummitädin, miehen siskon, juna-asemalta vähän vaille yhdeksän ja sen jälkeen haemme vielä miehen töistä... Sitten pakkailen tavarat valmiiksi huomiselle.. Pakastin on täytetty mehujäillä ja jääpalapusseilla, jääkaapista löytyy jogurttia, vanukkaita, mehukeittoa.. :) Ja sitten vaan juoksutan miestä jos tekee jotain mieli :)

Eiköhän tästä kuitenkin sellvitä, pääseepä niistä ainaisista angiina-vaivoista eroon!

Ja muuten, olen ryhdistäytynyt ja käynyt nyt kuukauden ajan 3-4 kertaa viikossa lenkillä! Nyt se vaan vähäksi aikaa jää. Mutta sitten taas kun pääsen liikkeelle, voisin laittaa vähän tännekkin lukuja, jos se vielä motivoisi tuossa laihdutusprojektissa. Raskaudesta on siis jäljellä kiloja neljä, ei siis kamalasti, mutta ne haluan pois! Ja mielellään vielä pari muutakin kiloa :)

Nyt kuitenkin jo juoksen vielä lenkille, että ehdin juna-asemalle ajoissa. :)

torstai 3. maaliskuuta 2011

Höpinöitä

Mistähän nyt kirjoittaisin..
On niin ihanaa kun kevät on jo tullut! Aurinko lämmittää jo ihanasti ja tekee koko ajan mieli ulos :) Ja kohta me päästään muuttaan, tän kuun lopulla täytyy jo aloittaa pakkaamaan tavaroita.
Ollaan muuten ostettu jo Akselille syöttötuoli,valkoinen Stokken TrippTrapp. Se tosin kasataan ja otetaan käyttöön vasta uudessa asunnossa, Akseli on 6,5kk kun muutetaan joten varmaan jo pystyy siinä silloin jo istumaan. Ja eipä me vielä tuolia tarvittaisikaan, sillä pelkällä tissimaidolla edelleen mennään :)
Tiistaina 1.3 oli Akselin 4kk neuvola, tosin silloin poitsu oli jo 4,5kk. Uudet mitat olivat (suluissa 3kk):
paino 6480g (5569g)
pituus 63,7cm (61cm)
päänympärys 42,1cm (40,4cm)
Hyvin poitsu kasvaa omalla käyrällään :)
Akseli on oppinut ottamaan leluista kiinni ja nyt kaikki menevät suuhun. Kovasti myös yrittää kääntyä sekä selältä mahalleen että toisin päin! Istumaankin täytyy itseään punkea kun sylissä ollaan, iso poika jo! Ääneen nauraminenkin on jo arkipäivää, se on kyllä ehkä maailman ihanin ääni. <3
Nyt on myös alkanut jännittämään se ensiviikon nielurisaleikkaus... Miten pärjään yön ilman Akselia.. Kyllä iskä Akselin kanssa pärjää ja tuleehan avuksi pojan kummitäti, mutta oma ikävä jännittää..No onneksi on vain yksi yö erossa, ja tuleehan ne katsomaan mua :)

Nyt täytyy kyllä lähteä tuonne ulos, kun sain miehenkin houkuteltua vähäksi aikaa.. Kun se ei millään ehtisi kun tulee HIIHDOT! Ärsyttävää... JA mikä naurettavinta mies ei kyllä millään lähtisi itse hiihtämään...
Mutta AURINKOISTA LOPPUVIIKKOA TEILLE LUKIJAT! :)