torstai 10. toukokuuta 2012

Kukkuu, pitkästä aikaa!

Pitkästä aikaa taas kirjottelen. Kesä on ihan pian täällä, sitä kovasti ootellaan. Ulkona ollaan Akselin kanssa käyty ihmettelemässä kevään ensimmäiset kukat, perhoset ja kaikkea muuta mitä lumen alta on paljastunut. Kuraleikit oli ihan ykkösjuttu, mutta nyt on jo pihan ihan kuivana.


 Akseli on oppinut kaikkia uusia juttuja, matkii paljon mitä muut tekee. Sanoja ei vielä montaa tule mutta nyt huomaan kuinka poitsu on alkanut matkimaan mitä minä sanon, siis yrittää toistaa joitakin sanoja.. Pikkuhiljaa.


1,5 v neuvolalääkärissä otin puheeksi Akselin vilkkaan suolen toiminnan ja heti otettiinkin keliakia kokeet kun äidilläni ja veljellä keliakia on. Sitä ei onneksi ainakaan vielä Akselilla ollut. Saatiinkin sitten lähete lasten allergologille ja tällähetkellä poitsu on täysin maidottomalla kokeilujaksolla. Se on kyllä auttanut Akselin vatsaan. Eli ilmeisesti maitoaltistukseen sitten jossain kohtaa... Leuan ja posken ihottumiin saatiin ohjeeksi levittää kortisoonivoidetta kuureina ja perusvoidetta.
Korvatulehduskin tässä toukokuun alkuun kerkes jo olla, mutta antibiootit tepsi nopeaan ja poika oli oma ihana itsensä taas. 

 (tässä kuvassa siis ei vielä olla maidottomalla ruokavaliolla :D )

 Tänään mun täytyis leipoa kun mun vanhemmat tulee kylään. Ajattelin leipoa suklaamuffinsseja, sitruunamuffinsseja maidottomana ja mokkapaloja gluteenittomina. Ja kaupasta haetaan vähän jätskiä ja muita herkkuja. Akseli tietysti avustamassa leivontaa :D


 Parin viikon päästä me meintaan tehdä joku reissu, ehkä laivalle tai johonkin hotelliin.. Saas nähdä, vielä ei olla päätetty mitä tehdään. Ehkä joku pieni risteily olis kiva, onko teillä kokemuksia lapsen kanssa laivailusta?


Nyt me suunnataan poitsun kanssa kauppaan, kun Akseli vihdoin heräs päikkäreiltään, että ehditään vielä leipoakin! Mukavaa loppuviikkoa! Koitan palailla mahdollisimman pian taas :)