tiistai 29. tammikuuta 2013

29.1.

Lapset nukkuu, mies on töissä... Ihana ihan oma hetki. Kohta mies tuleekin ja huominen hänellä onkin vapaapäivä, kivaa. Aamusta Helmillä on 2kk neuvola.. Muita suunnitelmia ei oikeastaan huomiselle olekaan. Akselin kanssa haluan ainakin ulkoilla, voitaisiin vaikka koko perhe laskea pulkkamäkeä tai rakentaa lumiukko. Lasten päiväuni aikaan ajattelin myös,että voisin käydä hiihtämässä. Meiltä on vain 50metriä ladulle, ja nyt on suksetkin voideltuina odottelemassa eteisessä.


Tänään meillä oli kerhopäivä ja kerhossa valokuvaus. Akselia ensin vähän ujostutti kuvaaja, mutta pienen äidin pelleilyn jälkeen irtosi pojasta oikein valloittavia hymyjä. Helmistäkin otettiin ensimmäiset kerhokuvat. Illalla meillä kävi ystäväpariskunta kyläilemässä pitkästä aikaa, ihana oli jutella, nauraa ja kahvitella...Kyllä kaikki ystävien ja sukulaisten näkemiset vaan niin piristää :)


Niin joo ja Akselilla oli mennyt yökyläreissu tosi hyvin, itseasiassa niin hyvin että poitsu olikin kaksi yötä reissussa. Sunnuntaina olin Akselia junalta vastassa ja äitillä taisi olla ollut enemmän ikävä poikaa kuin pojalla äitiä :) Kovasti Aksu höpöttää kuinka oli tosi kivaa reissussa ja junassa varsinkin.
Nyt täytyy kyllä tän äipän suunnata unten maille, alkaa väsy painaam silmiä kiinni. Hyvää yötä! 

perjantai 25. tammikuuta 2013

Tyttöjen hetki

Akseli lähti kummitädin ja -sedän matkaan Helsinkiin yökylään ja isi on töissä. Minä ja Helmi ollaan kaksistaan kotona, tosin neiti nukkuu jo kolmatta tuntia päiväunia ulkona. Kun hän heräilee nautitaan me toistemme seurasta kaikessa rauhassa ja odotellaan isimiestä kotiin.. Illalla mennään käymään Ikeassa ja josko jotain herkkuja hakisi :)


Me oltiin miehen kanssa kipeenä tässä pari päivää, molemmat vatsataudissa. On se ihan kamala tauti... Onneksi lapsiin ei tarttunut... Eilen oltiin jo molemmat oikeestaan kunnossa, ja tänään on jo ollut ihan normaali olo.


Viime viikolla Akseli kävi ensimmäistä kertaa parturissa. Poika istui ihan hiirenhiljaa koko 20minuutin ajan.. Parturin jälkeen haettiin sitten kaupasta tarroja palkinnoksi, että suostuu menemään vielä uudelleenkin.


Saa nähdä kuinka ikävä äidillä tuleekaan poikasta.. Hän ei ole ollut yökylässä kuin kaksi kertaa, mammalassa reilu vuoden ikäisenä ja mummulassa vähän ennen Helmin syntymää. Tiedän kyllä että Akseli pärjää, hän odotti reissua koko viikon ajan.. Puhui, että lähtee "Tiitin" ja "Toton" kanssa junaretkelle. Ja eihän se ole kuin yksi yö :) Turha tässä on ikävöidä, huomenillalla meidän touhupoika onkin jo taas takasin kotona riehumassa. Nyt vaan nautin tästä rauhasta. Kiitos vaan teille ihanat kummit, kun otitte Akselin kyläileen!


Rentouttavaa viikonloppua! Nyt kuului itkuhälyyttimestä kutsu!

tiistai 22. tammikuuta 2013

Pikkuneidin ristiäiset

Lauantaina 19.1 juhlittiin neidin ristiäisiä. Silloin paljastettiin myös nimi joka on Helmi Ester Aurora. Kastejuhlaa vietettiin siis mammalassa ja paikalla olivat läheisimmät. Juhla oli kaunis ja sama pappi kastoi Helmin joka on vihkinyt meidät ja kastanut Akselin.


Helmi-neiti nukkui koko juhlien ajan, heräsi vain välillä syömään vaatteiden vaihdon yhteydessä. Vasta kun vieraat lähtivät Helmikin alkoi heräillä.. Neiti sai kummeikseen miehen veljen ja hänen avovaimonsa. Akseli sai kastamisen jälkeen kuivata pikkusiskon pään...Mutta serkkujen kanssa oleminen taisi kuitenkin jäädä ristiäisistä parhaiten mieleen. Akseli tiivistikin että ristiäisissä oli "kaikki", olihan siellä tosiaan kaikki rakkaimmat. Minun isovanhempani vain puuttuivat.


Kahvipöydässä oli monenlaista herkkua:


 Kahden laista täytekakkua, toinen oli tavallinen ja pienempi gluteeniton. Molemmat oliva todella ihanan makusia.



Oli myös H- kirjaimella koristeltuja pikkuleipiä, pullaa, juustokakkua, suklaakakkua, karjalanpiirakoita, voileipäkakkua... Kaikki niin hyviä että illalla maha oli ihan turvoksissa kaikista herkuista :)


 Tässä vielä kuva serveteistä jotka tilasin:
 


 Kukka-astelmatkin olivat niin kauniit:



 Loppuun vielä kuvia meidän perheestä ja pikku Helmi-neidistä kastemekossaan ja juhlamekossaan :) Ihanat juhlat oli ja jäivät kauniina meidän muistoihin.




 

Oman lapsen, pienen linnun
kannoin alla sydämen.
Nyt on onni täydellinen,
syliini saan ottaa sen.
Tunnen käden, pienen, hennon,
tunnen posken pehmeän.
Voisiko olla kauniimpaa
kuin alku uuden elämän.


sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Ristiäishöpinää

Ensi lauantaina on meidän neidin ristiäiset. Niitä juhlitaan tälläkin kertaa Mammalassa ja sama pappi kastaa neidin, joka on kastanut Akselin ja vihkinyt meidät. On ihanaa kun saadaan apua juhlajärjestelyihin, kun tässä arjessa on ihan tarpeeksi pyörittämistä :)


 Tilasin ristiäisiin vaaleanpunaiset servetit tytön nimellä Pirteästä Paketista, josta olemme tilanneet servetit myös häihimme ja Aksun ristiäisiin ostin valmiiksi painatetulla tekstillä "Lapsi aarteista arvokkain, tänään nimen sai".


Huomenna meillä on neidin neuvola, voisinkin palata sitten paremmin neuvolakuulumisten kanssa... :) Tässä loppuun kuvat meidän pikkukylpijöistä:

 -neiti

ja poitsu lähes parikuisena.

torstai 10. tammikuuta 2013

Hymyenkelit

Katsokaa nyt tätä suloista hymyä! Ei ole parempaa "palkintoa" arjessa kuin nämä lasten hymyt ja naurut!


Meillä arki rullaa hyvin, aamulla heräillään 8-9 aikoihin, aamupesut ja vaippojen vaihdot lapsille, sitten alas aamupalalle. Sen jälkeen vähän leikitään sisällä ja yleensä 11 aikaan vasta mennään ulos, kun vauva alkaa päiväunille. Pihalla ollaan tunti ja sitten sisälle lounaan tekoon ja leikkimään..



Lounaan jälkeen, n klo 13 päästään päiväunille, neidin syötän tässä välissä ja hänkin jatkaa uniaan sinne klo 15:30-16:30 niinkuin Akselikin. Sitten taas syödään ja leikitään..Iltaisin välillä mennään myös ulos kahdestaan Aksun kanssa tai koko perhe, käydään kaupassa, kylässä, siivotaan...mitä milloinkin. Iltapalalle aletaan klo 20 ja sen jälkeen yläkertaan iltapesuille ja Akseli nukkumaan. Vauva valvoo yleensä melkein puolille öille, joten meillä on ihanaa laatuaikaa myös neidin kanssa iltaisin. Välillä katsellaan miehen kanssa leffaa ja samalla seurustellaan vauvan kanssa. Yöllä neiti syö 2-3 kertaa, tietysti on öitä jolloin imetän tunninkin välein.
Tämä meidän kuopus on hyvin tyytyväinen ja hyväntuulinen vauva, ei ole mahavaivoja, joten itkua kuuluu hyvin harvoin.




Olen jo raskausaikana ottanut tavaksi nukkua päiväunet ja yleensä nukunkin lasten välissä. Mikäs sen ihanempaa onkaan kun tuhisevat lapset molemmin puolin. Tekee hyvää ja tämän takia ehkä muutamat heräämiset ei yöllä tunnu pahoilta.


Nyt nuo kaksi ihanaa tuolla sängyssä tuhisee, taidan tällä kertaa keittääkin kahvit ja nauttia sen ihan rauhassa! Katsotaan jos sitten menisi vielä vähän lepäileen... :) Mukavaa loppuviikkoa!