torstai 28. helmikuuta 2013

Helmin 3kk neuvola kuulumiset

Helmillä eilen oli neuvola jossa hän sai molempiin reisiin rokotukset ja lisäksi vielä suun kautta rota-rokotteen. Illalla neiti oli itkuinen mutta muita oireita ei ainakaan vielä ole tullut. Helmi kasvaa hyvin pelkällä rintamaidolla, eilen paino 5,7kg ja pituus 60cm. Ihanaa kun imetys onnistuu Helminkin kanssa. Se oli siis viimeinen neuvolakäynti tässä kunnassa ja eilen jo varasin neidille ajan uuteen neuvolaan. Virallinen muuttopäivä on 27.3 eli alle kuukauden päästä!
Neuvolan jälkeen nautittiin ihanan aurinkoisesta säästä hetki pihalla. Kyllä huomaa olevansa pirteämpi heti kun aurinko paistaa. Ja niin ihanasti se jo lämmittääkin.
Iltapäivällä päikkäreitten jälkeen, miehen tullessa töistä lähdettiin me tytöt shoppailemaan. Isi ja Akseli lähti hoploppiin. Me haettiin tytön kummitäti mukaan. Itselleni löysin farkut ja pari paitaa. Neidille tarttui mukaan sukat, vaikka lasten vaatteita voisin aina ostaa kassit täyteen..tällä kertaa pystyin hillitsemään itseni. Huomenna onkin jännä hetki kun lähden miehen siskon 30v synttäreitä viettämään elokuviin ja syömään..lapset jää isin vastuulle ensimmäistä kertaa vähän pidemmäksi aikaa :)
Tää on ensimmäinen postaus puhelimella saa nähdä miten onnistuu.



tiistai 26. helmikuuta 2013

Muru 3kk

Meidän kuopuksemme täytti tänään jo kolme kuukautta. Huomenna neidillä on neuvola ja Helmi saakin rokotuksia.. Neiti on edelleen hyvin tyytyväinen vauva, itkeskelee hyvin vähän. Oikeastaan vain jos on nälkä eikä ruoka tule heti. Helmi ei syö tuttia kuin satunnaisesti, hän ei huoli sitä. Ja ainut tutti joka kelpaa on NUK-merkkinen. Tarkka tyttö ;)


Helmi on nyt muutamana päivänä mahalla ollessaan kääntynyt selälleen ja kovasti yrittää leluihin tarttua. Ihana hymyenkeli tuo tyttö on ja isoveikan leikit on kaikista mielenkiintoisimpia..
Akselikin kovasti haluaisi siskon leikkeihin mukaan, mutta vielä vähän täytyy odottaa. Ihanaa nähdä kuinka sisarukset nauttivat toisistaan noin paljon!


Täytyy kirjoittaa ensi kerralla tytön neuvolakuulumiset. Tämä onkin viimeinen neuvolakäynti tässä kunnassa. Tavallaan vähän haikeat fiilikset jättää tämä koti ja paikkakunta, vaikkakin innolla jo odotan muuttoa uuteen kotiin. Mä olen niin tunne ihminen, että ajattelen kun täältä esim lähdettiin Helmiä synnyttään.. Näin "ääneen sanottuna" se kuullostaakin vähän hölmöltä. Mutta ehkä joku ymmärtää :)

torstai 21. helmikuuta 2013

Muutoksia

Helmikuu on hujahtanut ihan hetkessä jo loppupuolelle.. Me ei olla tehty mitään erikoista. Eilen leivottiin porkkanasämpylöitä pojan kanssa ja ai että kun ne maistui niin hyvälle uunituoreina ulkona. Ulkona siis oltiin ja minä kävin sisällä aina laittamassa sämpylät uuniin ja pois.. ja sitten herkuteltiin tosiaan ulkoportaalla.


Tänään saatiin myös tietää että muutoksen tuulet puhaltaa... Meillä on taas tiedossa muutto, tällä kertaa omistusasuntoon. Oon ihan innoissani, se on rivitalo kolmio, jossa on takka ja oma piha terassilla. Kun käytiin miehen kanssa tätä kotia katsomassa se tuntui heti...omalta. Ollaan jonkin verran asuntoesittelyissä käyty ja yksikään ei ole tuntunut näin hyvältä. Muutto vähän kauhistuttaa kahden pienen kanssa, mutta eiköhän siitä selvitä. Eläminen helpottuu kun koti on yhdessä tasossa ja lähikauppa on vain 200m päässä. Bussipysäkillekään ei ole kuin 100metriä matkaa. Myös neuvola ja kerhot on aivan lähellä, alle kilometrin matkan päässä.
Lisää asunnosta kirjoitan kunhan päästään muuttamaan, noin kuukauden päästä.. :) Nyt toivottelen mukavaa loppuviikkoa!

torstai 7. helmikuuta 2013

Viime päivien touhuja

Helmikuusta jo 1/4 mennyt, hurjaa... Päivät tuntuu jo paljon pitemmiltä ja ulkoilla ehtii valosan aikaan vielä päiväunien jälkeenkin. Kevät on pian täällä! :)


Viime viikonloppu meillä meni kyläillessä kaikilla isovanhemmilla. Oltiin papalla pe-la yö ja mammalassa la-su yö. Sunnuntaina sitten vielä kotimatkalla poikettiin mummulaan leikkimään kun isi oli töissä... Tällä viikolla ollaan sitten oltu ihan kotona. Tiistaina kerhoiltiin ja minä kävin hiihtämässä miehen tullessa töistä. Keskiviikkona kävin myöskin hiihtämässä, meillä lähtee latu siis ihan tosta vierestä, joten hiihtoa on helppo harrastaa.

 
 Helmin kanssa hienosteltiin ja sovitettiin mammalta ja vaarilta saamia kastehelmiä

Tänään kävi päivällä ystäväni kylässä ja leivottiin Akselin kanssa "mokkapala-muffineita". Lasten nukkuessa päikkäreitä juteltiin ja herkuteltiin. Tietty pikkuleipuri itsekin sai maistaa herkkujaan.


 Aksun päikkäreitten jälkeen ystävä lähtikin ja mentiin käymään pihalla, Helmi vaunuihin ja Aksun kanssa lumitöitä. Nyt illalla mamma, vaari ja Jenni-täti kävivät myöskin kyläilemässä ja heidänkin kanssa herkuteltiin muffineilla, kaupan sydänkakulla ja karjalanpiirakoilla. Nyt poitsu simahtikin jo sänkyyn ja Helmin kanssa lähdetään vielä iltapesuille ja nukkumaan. Hyvää yötä!