tiistai 27. elokuuta 2013

Neiti 9kk ja muita kuulumisia

Pikkuneiti täytti eilen jo 9kk, sanoinko jo miten tämä aika voikin kiitää näin nopeaa?! Pari kuukautta ja juhlitaankin lasten synttäreitä.

Mutta mitäpä se meidän yhdeksänkuinen osaa:
- hän ryömii vikkelästi huoneesta toiseen, yleensä äidin tai isoveikan perässä
- heijailee itseään konttausasennossa ja välillä ottaa muutaman "konttaus askeleen"
- istuu tuksevasti ilman tukea ja osaa lähteä istumasta ryömimään. Ei kuitenkaan nouse vielä itse istumaan
- sormiruokailee leipää, kurkkua, omenaa, omia lihapulliaan, kukkakaalia, makaronia yms.. Se onkin Helmin lempi tapa syödä
- on muutenkin hyvä syömään
- tavailee tavuja, "äitiä" on jo hokenut pidempään

Siinä joitain juttuja mitä tuli ekana mieleen:) Voisin laittaa tähän myös helmin päivärytmiä joka on jo jonkun aikaa ollut sama.

Klo 7-8 Helmi Herää
Klo 8.30 aamupuuro + aamupesut
Klo 10 ensimmäiset päiväunet, kestoltaan 30min
Klo 12 lounas
Klo 12.30 toiset päiväunet, kestoltaan 2h
Klo 14.30 välipala
Klo 17-18 päivällinen
Klo 18.30 kolmannet unet, kestoltaan 20-30min
Klo 20 iltapuuro +iltapesut
Klo 20.30 velli ja sänkyyn
Klo 21 Helmi nukahtaa

Siinä meidän neidin päivärytmiä. Tossa siis vaan syömiset ja nukkumiset, tietty välissä leikitään, ulkoillaan yms molempien lasten ehdoilla:) erityisen onnellinen olen kun molemmat lapsukaiset nukkuvat yhtäaikaa päiväunet!! Ja ovat siis näin tehnyt koko ajan, aina olen Helminkin laittanut päiväunille samaan aikaan kuin Akselin. Saa ihanasti itsekin torkahtaa tai keittää kahvia ja juoda sen rauhassa.

Viikonloppuna oltiin katsomassa Mimiä ja Kukua pojan iloksi. Ne esiintyivät Lielahden tukkutorilla, lauantaina käytiin mummun kanssa ja sunnuntaina Akselin Helsingin kummejen kanssa. Poika niin tykkää tosta Mimistä ja Kukusta, aina tanssii ja laulaa innoissaan.. lauantaina olin myös pitkästä aikaa ulkona kavereiden kanssa, käytiin katsomassa stand up:ia ja syömässä 2h+k:ssa. Kun huristelin autolla kotiin, oli koko perhe jo nukkumassa:) Mamma ja vaari oli heitä käynyt sillä välin katsomassa, kun olin humputtelemassa, niin kuin Akseli sanoi :D
Tänään oli pojan kerho ja hän jäi sinne jo ihan reippaana, ei enää itkenyt perääni. Tulin niin iloiseksi. Sillä välin käytiin Helmin kanssa juoksulenkillä, josta onkin tullut tapa kerhoaamuina. Saa aamun kivasti käyntiin ja koko päivän on hyvä olo. Iltapäivästä lähdettiin Koskikeskukseen koko porukka ja tavattiin ystäväperhettä. Kun tultiin kotiin, niin lapsille suoraan ilatapalaa ja hammaspesujen kautta nukkumaan. Mukavia päiviä taas takana, ja uusia edessä :)








tiistai 20. elokuuta 2013

Sairaalareissu

Meillä sairastaminen vaan jatkui ja eilen vietiin neiti terveyskeskukseen uudelleen näytille. No, lääkäri sanoi että tulehdus molemmissa korvissa ja oli myös sitä mieltä että neiti on kovin väsähtänyt. (Samaa olin itsekin miettinyt kun ei jaksanut leikkiä vaikka söikin melko normaalisti) Laittoi sitten lähetteen Tayssiin Lastenpoliklinikan päivystykseen. Siellä neitiä tutkittiin, otettiin verikokeita yms eikä hän edelleenkään reagoinut oikein mihinkään hoitajan tutkiessa häntä, edes verikokeen ottoon.. Tuijotti vaan kipeän näköisillä silmillään. Lastenlääkäri sitten otti vastaan Helmin ja hän sanoikin että molemmat korvat on terveet! Tuli vähän olo että häh, ketä tässä nyt pitäisi uskoa.. kaksi sanoo että tulehtuneet ja lastenlääkäri että ei. No Helmi olikin syönyt antibioottia turhaan sitten. Mutta lastenlääkärikin oli samaa mieltä tutkiessaan neitiä, että Helmi on nuutunut ja kuivunut, joten neidille laitettiin nenämahaletkulla kolmentunnin aikana 500ml nestettä. Helmi onneksi "tottui" letkuun ja nukahtikin yöunille sairaalassa, saatiin olla tarkkailuhuoneessa rauhassa. Illalla kun neste oli mennyt lääkäri vielä katsoi neitiä ja päästiin kotiin. Nyt tämän päivän aikana iltaa kohden Helmin olo on kohentunut selvästi ja kuumekin pysynyt melkein koko päivän poissa. Ihanaa jos tämä tauti olisi nyt voitettu ja pääsisi taas tavalliseen arkeen kiinni:)
Tänään käytiin esikoisen kanssa Hippo-kisoissa joihin olin pojan jo aikaisemmin ilmoittanut. Lajina hänellä oli 40m juoksu. Akselin sarjassa ei vielä otettu aikaa ja kaikki palkittiin. Kyllä äiti oli ylpeä omasta pikku urheilijastaan. Ja niin oli poikakin saamastaan mitalista. Koko illan hän kulki se kaulassa. :)





sunnuntai 18. elokuuta 2013

Pikkupotilas

Meidän neidillä on ollut pientä melkein huomaamatonta nuhaa viikon ajan ja eilen hänelle nousi kuume 39,5 asteeseen. Soitinkin melkein heti kuumeen mitattuani terveyskeskukseen ja varasin päivystysajan tyttöselle. Arvaukseni meni oikein ja Helmillä oli korvatulehdus ja sai siihen antibiootit. Vielä ei ole ne lähteneet auttamaan, neiti on ollut tänään edelleen korkeassa kuumeessa ja aika itkuinen, lattialla hän ei viihdy ollenkaan, vain syli kelpaa. Toivottavasti pikkuneiti alkaisi pian parantumaan, tämä on raskainta ehkä isoveikalle joka meinaa hyppiä seinille välillä, kun pikkusisko on koko ajan sylissä.. Täytyy nyt antaa hänellekin entistä enemmän huomiota. Semmoisia kuulumisia meiltä, nyt pää tyynyyn ja nukkumaan:)

perjantai 16. elokuuta 2013

Kuulumisia

Kesä on hujahtanut ihan hetkessä ja taas ollaan syksyssä. Jotenkin on olo että vastahan oli viime syksy ja jännättiin koska meidän pikkuinen syntyy... Mutta niin vaan sitä on vuosi kulunut.


Meillä on Akselilla alkanut jo seurakunnan päiväkerhokin ja hieman on poikaa jännittänyt kerhon aloitus.. Mutta aina kun olen pois hakenut on ollut iloinen ja reipas poika vastassa ja kertonut mitä ovat kerhokavereiden kanssa tehnyt. Tuo kerho on kaksi kertaa viikossa aamupäivisin klo 9-11 joka sopii meille loistavasti. Tänäänkin kun vein pojan kerhoon lähdin neidin kanssa suoraan siitä lenkille ja kerettiin vielä kotiin suihkuun sekä keittämään rauhassa aamukahvit. Helmi siis nukkuu juuri tuohon 9-10 aikaan ensimmäiset päiväunensa.

Veneretkellä Näsijärvellä saaressa paistamassa makkaraa

Helmi on kasvanut ja kehittynyt kesän aikana huimasti eikä olekaan enään mikään pikkuvauva. Hän osaa taitavasti jo istua ilman tukea, ryömii eteenpäin lujaa, heijaa itseään konttausasennossa... Iso tyttö jo. Viime viikolla oli myös neidillä 8kk neuvolalääkäri (Helmi tosin oli jo 8,5kk), jossa kaikki oli kunnossa. Mitoiksi saatiin 69cm ja 7800g. Seuraavan kerran onkin neuvola vasta 1vuotiaana, eikä siihenkään ole kuin n. 3 kuukautta. Kohtahan täytyy jo lasten synttäreitä alkaa järjestään, Akselin synttäreihin onkin enää se 2 kuukautta :D

Helmi-neiti 8kk

Nyt kun kesä alkaa olla ohi niin ehtii taas koneelle päivittelemään enemmän kuulumisia.. Joten palaillaanpa taas pian :) Rentouttavaa viikonloppua jokaiselle!

Akseli on oppinut pyöräilemään kesän aikana