perjantai 26. marraskuuta 2010

Kohta ristiäiset :)

Nyt ollaan sitten vietetty ihan kotona aikaa, kun viimeviikolla tosiaan niin paljon reissailtiin. Tai no käytiin me viime viikonloppuna Mummulassa (äidilläni). Huomenna olisi tarkoitus lähteä Mammalaan, ristiäisiä vielä vähän suunnittelemaan ja järjestelemään. Ristiäisiä vietetään siis 5.12. Mammalassa, ja kasteen suoritta meidän vihkipappimme. :)

Pojan nimin on säilynyt hyvin sukulaisiltamme salassa, vain osa ystävistämme tietää sen. Saa nähdä minkälaisia ilmeitä tulee kun sen kuulevat ;) (Kuvassa siis kutsut, jotka tein)
Tällä viikolla on kyllä sitten käynyt vieraita. Tiistaina kävi mun ystäviäni ala- ja yläasteajoilta ja miehen veli avovaimonsa ja koiransa kanssa. Eilen sitten tässä poikkesi Helsingin ystävät, Sipin tulevat kummit. :) Kivaa kun käy ihania ihmisiä kylässä, piristää mieltä ja kun me ei aina täältä pesästä jakseta lähteä...
Tänään olenkin sitten jo "tapellut" Olympuksen maahantuonnin kanssa. Mun kamera oli jo pojan syntymän aikaan kaksi viikkoa huollossa, ja kun se sieltä tuli niin eipä toiminut vieläkään! (kaikki nämä kuvat siis on otettu kännykälläni, paitsi perhekuva ja yksi kuva missä ollaan Sipin kanssa, ne on ottanut ihana serkkuni, hänkin tuleva kummitäti) Sitten äitini hoiteli asioita niin että ne lähetti nyt sitten tällä viikolla lainakameran jotta saan otettua kuvia, niin eipä siihen käy mun muistikortti :D Nyt sit soitin tänään sinne, niin ne lähettää toisen lainakameran.. saa nähdä mitä ongelmia sen kanssa on :D
Sipin maha on muuten ollut vähän kipeä.. viime viikolla alkoi huuto, ja se kesti kaksi päivää ja kaksi yötä. Hain apteekista Cuplatonia ja se on auttanut. Mutta sitten päätettiin miehen kanssa, että kokeillaampa olla yksi päivä ilman, ja eikös huuto alkanut heti muutamana syötön jälkeen. Joten nyt sitten annetaan Cuplaa ennen jokaista syöttöä. Mikäs siinä, kun kerta noin hyvin auttaa. :)

Sipi muutaman tunnin ikäisenä <3

perjantai 19. marraskuuta 2010

Isänpäivä, Helsingin reissu ja muuta :)

Elikkäs isänpäivää me vietimme Mammalassa (mieheni vanhemmilla) ja Papan (minun isäni) luona. Lauantai iltana lähdimme mieheni töiden jälkeen ajamaan Mammalaan. Sipi oli hiljaa takapenkillä koko matkan, vaikka nälkä alkoikin jo tulla. :) Mammalassa Sipillä oli taas sylittelijöitä :)
Isänpäivä aamuna annoimme Sipin kanssa isälle isot halaukset ja sai hän meiltä Ifolorilla teetetyn mukin,jossa oli kuva meidän perheestä
ja sota-aiheisen kirjan, Sipin jalanjäljillä signeerattuna :)

Sitten Sipi menikin onnittelemaan Vaaria isänsä kanssa :) Iltapäivällä kahvitteluiden jälkeen lähdimme Papan luokse. Siellä söimme poronkäristystä ja muusia. Sitten lähtivätkin isät pelaamaan kaukalopalloa.. Illalla myöhään lähdimme vielä ajelemaan kotiin päin, mutta jätimme Nennan hoitoon minun äidilleni.
Maanantaina lähdimme iltapäivällä Helsinkiin. Kävimme ensin Itäkeskuksessa moikkaamassa minun ystävääni ja sen jälkeen suuntasimme Etelä-Haagaan ystävillemme :) olimme siellä yötä koska minä menin sitten tiistai aamuna pääsykokeisiin Diakonia-ammattikorkeakouluun. Hain sinne terveydenhoitajaksi.. mutta en minä vielä koulua aio aloittaa, vaikka paikan saisinkin :) Nyt keskityn vain meidän pikkuiseen Muruun <3

Mieheni hoiti ystävien kanssa Sipiä siis sen aikaa kun olin siellä kokeissa :) Heillä meni kuulemma hienosti :)
Keskiviikkona haimme sitten Nennan kotiin minun mummultani- he toivat Nennan koska asuvat lähellä Helsinkiä, niin pystyimme ottamaan Nennan kotiinmeno matkalla. Niin joo ja kävimme Jumbossa vielä ostoksilla silloin. Löysin sieltä kivan paidan ja neule-liivin :)
Nyt sitten onkin vain suunnitelmissa olla kotona.. Vähäksi aikaa on reissailtu ihan tarpeeksi. Paitsi että joululahja ostokset täytyisi tehdä jo kohtapuoliin ettei tule kiire :)
Niin joo, meidän pikkuinen täytti eilen jo 1kk <3 meneepä se aika nopeasti.. Mutta nyt syöttelemään Murua :)

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Laskettuaika tänään, 10.11.2010 :)

Tänään olisi siis meidän laskettuaika. Mutta meidän ihana poikapa onkin jo 3viikkoa ja kaksi päivää vanha :) Tänään aloitettiin pojalle D-tippojen antaminen, ja vähän on Sipillä ollut masu kipeä mutta eiköhän se siitä :)
Tämä päivä on vaan mennyt kotona möllöttäessä ja vähän siivoiltiin. Huomenna tulee yksi ystäväni käymään täällä, kivaa. :)
Eilen oltiinkin Ideaparkissa. Sipi nukkui koko ajan tyytyväisenä vaunuissaan ja kerran syötiin ja vaippa vaihdettiin. Eipä me mitään ostettu, paitsi ristiäiskutsukortti tarpeet ja pojalle yksi body. Syötiin jätskit Spice icessa ja kierreltiin vaan.. :) Ennen kuin kotiin tultiin käytiin me mun kummitädin luona kylässä:) Illalla kyllä pyrytti kamalasti lunta ja vähän pelotti ajella kotiin.. Tosin enhän minä ajanut, vaan mieheni, mutta kuitenkin pelotti. Mutta turvallisesti päästiin kotiin :)
Meidän Nenna on muuten ihan hulluna talveen ja lumeen. Se ei millään haluaisi tulla sisälle pihalta vaan leikkisi mielellään lumessa :) se on ihan höpsö.
Nyt kuitenkin miehen kainaloon nukkumaan, Kauniita unia. :)

maanantai 8. marraskuuta 2010

Ihana viikonloppu :)

Meillä oli kiva viikonloppu. :) Mieskin oli vielä kotona isyyslomalla, eikä töissä. Perjantaina meille tuli ystäviä Helsingistä. Käytiin syömässä Coyotessa, me naiset syötiin hampurilaiset ja miehet otti siipiä. Meidän pikkumies Sipi tosin vähän hermostui kun aikuiset vaan söivät ja hän joutui katselemaan vierestä. Sipi siis antoi vähän ääninäytettä.. Mutta vaipan vaihdon jälkeen helpotti :) Täällä meillä sitten herkuteltiin jälkiruuaksi heidän tuomilla suklaamuffineilla ja katsottiin Nenäpäivä-showta :)
Lauantaina sitten päivällä haimme mun serkun ja Sipin tulevan kummitädin juna-asemalta :) täällä meillä vaan oltiin ja pelattiin Marioa Nintendo Wiillä :) Niin joo ja käytiin me vähän kävelylläkin, etsittiin Siwaa kun se olisi ollut auki, mutta huonolla tuloksella. Illalla tehtiin taco-salaattia. Siihen tuli kiinankaalia, juustokuutioita, jauhelihaa ja taco-lastuja. Salaatinkastikkeeksi kävi pelkkä kermaviili. Oli kyllä todella hyvää :)
Niin ja Sipi kävi lauantaikylvyssä :)
Sunnuntai-aamuna äitin vierestä löytyi tällainen hymypoika:

Sunnuntai aamupäivä meni nukkuessa. Päivällä serkkuni otti meistä perhekuvia, niitä esittelen sitten myöhemmin. Serkkuni siis harrastaa valokuvausta ja mielestäni kuvat näyttivät ihan kuin valokuvaamossa otetuilta, tai jopa paremmilta :) Sitten kolmen aikaan saatoin serkun juna-asemalle, hän lähti takaisin kotiin. Sillä välin meille oli tullut käymään mieheni koulukaveri ja minun kaveri (he ovat pari :) ). Söimme mustikkapiirakkaa ja vieraat sylittelivät vauvaa :). Illalla tuli vielä miehen armeijakaveri vaimonsa ja 4kk vanhan tyttövauvan kanssa käymään :) Voi kuinka pieneltä meidän poika näytti tyttöön verrattuna.. Tyttö oli suloinen, naureskeli kovasti. :)
Semmoinen oli meidän viikonloppu, paljon kävi vieraita mutta se oli kiva :) Illalla pojalle sitten uni maittoi... <3

Niin joo. Tänään poika on kolme viikkoa vanha. Ja tänään oli myös ensimmäinen lasten neuvolakäynti, poika painoi jo 3400g ja oli pitkä 51,5cm. Päänympärys oli 35,5cm.
Hyvin siis kasvaa, äitin ja isin rakas. :)

torstai 4. marraskuuta 2010

Anteeksi pitkä hiljaisuuteni. Jotenkin en ole vain saanut aikaiseksi..

Nyt kuitenkin olen jo kahdessa osassa, ollut jo 17. päivää! <3
Pikkuinen poikamme syntyi maanantaina 18.10.2010 (raskausviikolla 36+5), klo 5:49. Painoa hänellä oli 2865g ja pituutta 48,5cm.
Synnytys käynnistyi yllättäen lapsiveden menolla sunnintai-iltana noin yhdeksän aikaan. Supistelujakin oli, mutten niistä niin välittänyt kun aikaisemminkin oli supistellut ja kovemmin. Lähdimme kuitenkin tarkistuttamaan tilannetta yhdeltätoista synnärille ja olihan se lapsivettä. Siinä kohtaa olinkin jo 4cm auki ja pääsimme suoraan synnytyssaliin. En oikein tajunnut että mitä tapahtuu.. Siinä sitten olimme mieheni kanssa salissa, kuuntelimme radiosta Suomipoppia ja musta tuntui niin tyhmältä olla muka synnyttämässä kun en oikein tuntenut vielä mitään kipua. No kyllähän ne supistukset sitten koveni ja pyysinkin niihin kohdunkaulanpuudutuksen. Epiduraali ei tullut mieleenkään,varsinkaan sen jälkeen mitä olin juuri päivällä kivunlievityksistä lukenut. Pelkäsin eniten niitä puudutuksia. Kätilöni kuitenkin sai vakuutettua minut ettei se puudutus oikeastaan sattunut. Siksi sen uskalsin ottaa. Ja eihän se sattunutkaan.
Ja se auttoi, enkä sen jälkeen tuntenut mitään kipuja. Se myös nopeutti avautumista. Puudutus laitettiin vielä toisen kerran ja sitten olinkin täysin auki. Aamulla klo 5 alkoi sitten ponnistusvaihe. 49 minuutin kovan työn jälkeen pieni poikamme syntyi. Kaikki kivut olivat poissa. Tunne oli jotakin niin uskomatonta kun sai rakkaan lapsen rintaansa vasten <3 Synnytyksemme sujui hyvin. Meillä oli ihana kätilö, jolta kyselin koko synnytyksen ajan kaikesta. Nyt kun kotona olen ollut jo kohta kaksi viikkoa niin huomaa kuinka itsetunto on kohentunut synnytyksen jälkeen. Ennnen en ollut näin varma itsestäni. En välttämättä aina uskaltanut olla oma itseni. Nyt uskallan, ja olen ylpeä itsestäni.Mutta vauva on ihana. Niin säännölinen, syö kolmen tunnin välein ja samalla vaihdetaan vaippa. Nyt hän jo jaksaa olla vähän hereillä ja katselee mielellään valoja kohti tai kasvoja.
Toissa yö me vietettiin kuitenkin meidän "Sipin" kanssa yö sairaalassa. Poika ei ollut syönyt kunnolla yöllä eikä päivällä niin veimme hänet päivystykseen. Siellä otettiin sitten kaikenlaisia verikokeita ja pojan bilirubiiniarvot oli huomattavasti koholla ja olihan se huomattavissa kun Sipi oli niin keltainen. Pikkuinen sitten sai yön valohoitoa ja pullosta syötettiin maitoa, koska hän ei jaksanut oikein itse imeä.
Aamulla olikin keltaisuus poissa ja arvot oli laskenut niin että päästiin kotiin. Tänä aamuna käytiin sitten vielä sairaalalla verikokeissa kontrollissa. Nyt pitäisi kaiken taas olla hyvin :) On tämä vauva-arki vaan niin ihanaa.