torstai 22. huhtikuuta 2010

Pitkästä aikaa...

Innostuin taas pitkästä aikaa kirjoitteleen tänne :) Ihanaa kun ilmat ovat lämmenneet ja kesäkin sieltä tekee tuloaan. Viikonlopuksi saamme nuoremman veljeni yökylään tänne meidän luokse. Täytyy siis pitää siivouspäivä huomenna :)
Nyt onkin sitten hääpäivä varmistunut, ja se on se 19.6. niinkuin jo aikaisemmin kirjoitin. Hääjärjestelyt ovat jo kovassa vauhdissa, niinhän niiden jo kuuluukin.
Nyt itselläni työnalla ovat kutsukortit, jotka ovat jo melkein valmiina ja hääkarkit. Eli eiköhän tämä tästä. Tekemistä kyllä riittää, mutta mieleistä. :) Ja onneksi auttamassa ovat meidän molempien vanhemmat. <3
Maha-asukillekkin taitaa kuulua ihan hyvää, ja ensiviikolla onkin ensimmäinen ultra. Nyt on siis menossa 12. raskausviikko. Pahoinvointi on jo helpottanut, mutta väsymys vaan yltyy.. eli päiväunet on melkein pakolliset :)

Sikiö painaa nyt toista kymmentä grammaa ja on 6-8 senttiä pitkä ja alkaa jäntevöityä. Ulkoiset sukupuolielimet tulevat näkyviin, mutta sukupuolta ei voi vielä todeta ultraäänikuvasta. Vauvalla on jo ylä- ja alaleuka sekä kielen alku. Myös ensimmäiset hampaiden alut ovat ilmestyneet.
Istukka on nyt täysin muodostunut ja se on sikiötä painavampi aina raskausviikolle 20. Sen tehtävänä on vielä auttaa sikiön aineenvaihdunnassa.
Neuvolassa kuunnellaan vauvan sydänääniä jokaisella käyntikerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti