tiistai 27. elokuuta 2013

Neiti 9kk ja muita kuulumisia

Pikkuneiti täytti eilen jo 9kk, sanoinko jo miten tämä aika voikin kiitää näin nopeaa?! Pari kuukautta ja juhlitaankin lasten synttäreitä.

Mutta mitäpä se meidän yhdeksänkuinen osaa:
- hän ryömii vikkelästi huoneesta toiseen, yleensä äidin tai isoveikan perässä
- heijailee itseään konttausasennossa ja välillä ottaa muutaman "konttaus askeleen"
- istuu tuksevasti ilman tukea ja osaa lähteä istumasta ryömimään. Ei kuitenkaan nouse vielä itse istumaan
- sormiruokailee leipää, kurkkua, omenaa, omia lihapulliaan, kukkakaalia, makaronia yms.. Se onkin Helmin lempi tapa syödä
- on muutenkin hyvä syömään
- tavailee tavuja, "äitiä" on jo hokenut pidempään

Siinä joitain juttuja mitä tuli ekana mieleen:) Voisin laittaa tähän myös helmin päivärytmiä joka on jo jonkun aikaa ollut sama.

Klo 7-8 Helmi Herää
Klo 8.30 aamupuuro + aamupesut
Klo 10 ensimmäiset päiväunet, kestoltaan 30min
Klo 12 lounas
Klo 12.30 toiset päiväunet, kestoltaan 2h
Klo 14.30 välipala
Klo 17-18 päivällinen
Klo 18.30 kolmannet unet, kestoltaan 20-30min
Klo 20 iltapuuro +iltapesut
Klo 20.30 velli ja sänkyyn
Klo 21 Helmi nukahtaa

Siinä meidän neidin päivärytmiä. Tossa siis vaan syömiset ja nukkumiset, tietty välissä leikitään, ulkoillaan yms molempien lasten ehdoilla:) erityisen onnellinen olen kun molemmat lapsukaiset nukkuvat yhtäaikaa päiväunet!! Ja ovat siis näin tehnyt koko ajan, aina olen Helminkin laittanut päiväunille samaan aikaan kuin Akselin. Saa ihanasti itsekin torkahtaa tai keittää kahvia ja juoda sen rauhassa.

Viikonloppuna oltiin katsomassa Mimiä ja Kukua pojan iloksi. Ne esiintyivät Lielahden tukkutorilla, lauantaina käytiin mummun kanssa ja sunnuntaina Akselin Helsingin kummejen kanssa. Poika niin tykkää tosta Mimistä ja Kukusta, aina tanssii ja laulaa innoissaan.. lauantaina olin myös pitkästä aikaa ulkona kavereiden kanssa, käytiin katsomassa stand up:ia ja syömässä 2h+k:ssa. Kun huristelin autolla kotiin, oli koko perhe jo nukkumassa:) Mamma ja vaari oli heitä käynyt sillä välin katsomassa, kun olin humputtelemassa, niin kuin Akseli sanoi :D
Tänään oli pojan kerho ja hän jäi sinne jo ihan reippaana, ei enää itkenyt perääni. Tulin niin iloiseksi. Sillä välin käytiin Helmin kanssa juoksulenkillä, josta onkin tullut tapa kerhoaamuina. Saa aamun kivasti käyntiin ja koko päivän on hyvä olo. Iltapäivästä lähdettiin Koskikeskukseen koko porukka ja tavattiin ystäväperhettä. Kun tultiin kotiin, niin lapsille suoraan ilatapalaa ja hammaspesujen kautta nukkumaan. Mukavia päiviä taas takana, ja uusia edessä :)
6 kommenttia:

 1. No onpas teillä ollu vilskettä ja hulinaa! :) Aika tosiaankin menee hurjaa vauhtia...

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus, äidin onnen voi lukea rivienvälistä<3 Helmille näyttää sopivan suloisesti tumput ja baskeri:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) joo pipo ja tumput ovat ihanat, sopivat helmille tosi hyvin, erityisesti sen asuntoautoreissulta ostetun sinisen takin kanssa. :)

   Poista
 3. Ihana kun saat Akselinkin nukkumaan...Meillä ei A enää nuku päikkäreitä ikinä, joten mä oon saanut heittää hyvästit omalle ajalle :D

  VastaaPoista
 4. Moi! Mut haastettiin, nyt haastan sut! :) Käy kurkkaas http://maiskinpuuhia.blogspot.fi/2013/09/haaste.html

  VastaaPoista