torstai 20. tammikuuta 2011

Kotitöitä...

Nyt tulee niin turha postaus, mutta kun ärsyttää... Tiedän että huomenna taas ei varmaan ärsytä näin paljoa mutta nyt ottaa päähän!
Meillä minä siis hoidan kaikki kotiin liittyvät asiat. Siivouksen, tiskauksen, pyykkien pesun ja viikkaukset kaappeihin, tiskauksen, lakanan vaihdot, ruuan teko... Mies tekee jotain JOSKUS jos pyydän. Mutta ei aina silloinkaan, vain jos huvittaa. Ja sekös mua ärsyttää.
Minä myös hoidan Akselin. Kaikki pesut, vaipanvaihdot yms. Teen kyllä kaiken ihan mielelläni, tietysti nautin Akselin seurasta. No tässä asiassa mies auttaa sentäs enemmän, yöllä antaa pojalle cuplatonin ja vaihtaa vaipan. Mutta päivisin joudun pyytämään jos tarvitsen pojan hoidossa apua.
Toki yritän parhaani mukaan ymmärtää miestä, hän käy töissä ja koulussa. Rankkaahan se on. Mutta tälläkin viikolla mies menee töihin seuraavan kerran vasta sunnuntaina..
Sitten vielä yksi asia mikä ottaa päähän on se että joudun pyytämään mieheltä huomiota, että voisi osoittaa rakkauttaan. Pienet huomion osoitukset tuntuisivat ihanilta arjen keskellä. Vaikka sitten halaus tai suukottelu. No ehkäpä tämä taas tästä.. Kummatkin taidetaan olla vähän väsyneitä. Meillä on suunnitteilla käydä elokuvissa ja viedä poika mammalaan hoitoon. Saataisiin olla kahdestaan. Kun vain malttaisin olla Akselista erossa. Ehkä sitten ensi kuussa.. Mutta kyllä minä sitten niin rakastan tuota poikaa.. ja tuota miestä, vaikka osaakin ärsyttää vaimoansa taitavasti..
(Olipas tosiaan turha postaus, mutta helpotti)

Miten teillä kotityöt jaetaan? Entä miten huomioitte toisianne arjen keskellä?

Niin joo, se piti vielä sanoa että Akselille nousi rokotuksista kuumetta, ja viime yö sitten valvottiinkin.. saa nähdä miten tän yön käy.. Mutta nyt nukkumaan, Onnellisia unia!

12 kommenttia:

 1. Meillä mies hoitaa kotityöt ja nyt viikon lomallaan myös tytön, minä oon vaan levännyt ja nukkunut.. meillä yleensä mies alkaa hoitaa tyttöä kun tulee töistä, vaipanvaihto yms.. ja minä vaan keskityn leikkimiseen! :) mutta nuo huomionosoitukset on meilläkin välillä tosi vähillä, ei sitä aina kerkee, muista ja jaksakaan.. joskus ois kyllä kiva!

  VastaaPoista
 2. Mies oli tavatessamme vähän semmoinen mammanpoika, äiti oli aina työntänyt suurinpiirtein ruuankin suuhun. Alkuun tein siis kaiken yksin, mutta aloin mainita usein asiasta miehelle. En "nalkuttanut" vaan totesin ihan tavallisella äänensävyllä, etten jaksa hoitaa kaikkea yksin. Lastaan hän on hoitanut ihan mielellään.

  Silti minä hoidan suurimmanosan kodista ja lapsesta. Ei mies voi vielä neljän vuodenkaan jälkeen ymmärtää kaikkia pikkuhommia, kuten vessanpesua, mikron pyyhkimistä, roskapussien viemistä yms. niihin hommiin pitää vielä patistaa. Ehkä tulevaisuudessa?

  VastaaPoista
 3. Sun teksti oli kun suoraan meidän elämästä :D Mä hoidan kotona ihan kaiken! Mies ei tee oikeesti mitään jos en pyydä, ja jos pyydän niin tekee sitten murjotuksen/huudon kera :/ Välillä pistää niin suututtamaan. Mä oonkin aina sanonut miehelle, että on se kiva, kun sen työ on tyyliin klo 8-16 ja sit se on vapaa ja mä teen töitä 24h vuorokauden ympäri!

  VastaaPoista
 4. Meillä myös minä teen kaikki kotityöt, koska mies on töissä ja on urheilija. Treenejä on vähintään kolme viikossa + turnaus tai peli usein viikonloppuisin. Kun mies on kotona, hoitaa hän kyllä tyttöä siinä missä minäkin, mutta täytyy muistaa, että myös miehen täytyy saada levätä edes hetken. Mutta niin myös meidän vaimojen!! Tottakai välillä ärsyttää, mutta silloin rukoillaan voimia ja rukoillaan yhdessä, että kestetään. En tiedä oletteko uskossa, mutta kokeilkaa rukoilla, yhdessä tai erikseen. :) Se auttaa aina.

  Meillä pusutellaan ja halitellaan paljon. Siitä kannattaa miehelle mainita, jos tuntuu ettei saa tarpeeksi hellyyttä. Se on kuitenkin tärkeitä, myös ja etenkin vauva-aikana. Vielä ei olla meidän 1v:tä hoitoon annettu, ei raskita varmaan vielä pitkään aikaan, mutta usein käpristytään sohvan pohjalle tytön nukkuessa ja katotaan joku kiva komedialeffa, syödään jotain hyvää ja pelataan lautapelejä. Ei kännyköitä, ei tietokoneita. Vain me kaksi ja nukkuva tyttö.

  Puhuminen, puhuminen ja puhuminen auttaa aina. Vaikka sitten blogimaailmassa. Ei siis todellakaan ollut turha kirjoitus.

  Tsemppiä, jokainen äiti ja etenkin vaimo kypsyy välillä ;) Iiiiso halaus.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa kovin tutulta! Minun eniten käyttämä lausahdun taitaakin olla "Anna vähän lempee" :D Sitten vollotan ja vikisen kun sisko saa kukkia ja koruja. Tosiaan riittäisi ihan vaan se että vaikka töistä tullessa ottaisi hetkeksi syliin ja halisi. (minut, ei vauvaa!;) Toivoisin myös miehen useammin tekevän aloitteita, yleensä minä aina kapsahdan kaulaan tai möngin viereen.

  Meillä minä hoidan kodin, tosin nykyään mies laittaa melkein poikkeuksetta ruuat mikä helpottaa kummasti. Kotitöitä tekee kyllä kun pyydän ja joskusharvoin tarttuu imuriin. Siivouspäivinä kuitenkin osallistuu. Itse koen että kodin perusylläpito voi hyvin olla minun tehtävä sillävälin kun mies on töissä ja vauva nukkuu. Viikonloppuisin mies ottaa aamulla pojan ja antaa minun nukkua/lähteä salille, iltaisin pääsen myös urheilemaan. Aluksi se tuntui vaikealta, mutta ilmoitin vaan että huomenna on tanssi. Piste. Hyvin pärjäävät kahdestaankin. Isäkuukautta mielenkiinnolla odotellessa, VOIMIA! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille ihanista kommenteista! <3 Täytyy oikaista vähän tuota omaa tekstiä että kyllä se mies ottaa välillä aamuisin pojan olkkariin ja antaa minun nukkua. Siis silloin tietty kun hänellä ei ole koulua tai töitä.. :) Ja hoitaa hän poikaa kyllä, vaikka pää vastuu onkin minulla :) Mutta kotityöt ne suurin ongelma siis on! Mutta niin näkyy olevan muillakin... Joskus vaan ottaa niin päähän.
  Nyt me lähdetään Akselin kanssa äitivauva kerhoon. :)

  VastaaPoista
 7. Kuulosti todellakin tutulta tekstiltä varsinkin tuo kotitöiden jako! Meilläkin oli pitkään juuri noin, että mä tein melkein kaiken ja mies teki vaan jos pyysi monta kertaa. Mutta vihdoin se uskoi pari viikkoa sitten kun valitin oikein olan takaa ja itkin sille niin nyt mies on tosi oma-aloitteinen ja hurjasti avuksi! Puolentoista vuoden taistelun tämäkin vaati mutta vihdoin se ymmärsi :)

  VastaaPoista
 8. Meilläkin kotityöt kuuluu naiselle. :D Ja joskus saan vielä kommentin et pitäskö täällä siivota. No haloo siivoo ite jos häiritsee. :D Sitä saa sitte oottaa ni siivoon mielummin ite. Mies kyllä leikittää ja lohduttaa poikaa mut noi käytännön asiat jää välillä vähän vajaaks. Mutta kyllä kehitystä aina tapahtuu. :D Jaksamista arkeen ja uskalla vaan pyytää ja puhua et sinäkin kaipaat vähän huomiota. :) Ei ne miehet ite aina kaikkea tajuu! :D

  VastaaPoista
 9. Meillä mies teki kotityöt ennen lasta ja nytte kotityöt ja lapsen hoito about puoliks, on se vaan niin tärkeetä et pääsee välillä itekki huilii, eikä tarvii olla 24/7 väijyssä.:)

  VastaaPoista
 10. Mukava lukea tätä blogiasi, kun itselläni sellainen tilanne että poikavauvaa ollaan odottamassa kihlatun kanssa, niin olen tässä miettinyt että millaista se arki mahtaa olla, kun vauva todella syntyy :)

  Meillä kotityöt on jaettu yleensä niin että minä olen ollut se töissä ja koulusskäyvä, ja myös se joka yrittää parhaansa mukaan siivoilla ja imuroida. Mies tekee joka päivä ruoat ja tiskailee myös, sekä käy kaupassa. Nyt kun olen itse ollut raskauteni takia vuodelevossa, niin mies on tehnyt lähes kaiken. Mutta aika tasaisesti täällä kotitöiden tekeminen loppujen lopuksi menee..

  Kannattaa viettää jokin yhteinen ilta miehenne kanssa, koska olette varmasti kumpikin väsyneitä :)

  VastaaPoista
 11. Niin, meillä on ollut suvussa just näitä ennenaikaisia synnytyksiä, äidinäiti synnytti alle 30 viikolla (oliko 28 viikolla muistaakseni) Sitten äidin lapsen sisko on synnyttänyt kaks lastaan toinen tais olla 33 viikolla ja toinen oliko 32? Ja oma äiti taas on synnyttänyt meidät kaikki 4 lastaan 36 viikolla, paitsi viimenen lapsi syntyi yllätyksellisesti vasta 38 viikolla.. Että näistä päätellen luulen ettei itselläkään ihan loppuun asti mene tämä raskaus.. Mutta eihän sitä koskaan tiedä!

  Sairaalassaollessa juuri sitä lääkäri arvelikin, et noi ennenaikaiset synnytykset voi johtua jostain perinnöllisestä kohdunkaulan heikkenemisestä yms, koska itselläkin huomattiin rv 28 että kaulaa jäljellä se 1cm..

  Yritän lepäillä juu, mutta aika paljon on siivoamiseksi silti mennyt :)

  Ainiin ja ostit tuon Trindin hoitosetin. Itse kosmetologina jonkun verran tiedän kyseisestä sarjasta, ja toi "kynnenkovettaja" eli vaaleampi pullo on sellainen, et sitä kannattaa käyttää kuurina niihin halkeileviin ja lohkeileviin kynsiin. Suositus ois että kahden viikon ajan laittaisit sitä joka päivä, ja sitten ei tarvitse laittaa kuin kerran kuukauteen. Se vaaleansininen neste on sitten taas semmonen kynsiä hoitava liuos, jota voi myös käyttää tuolleen kuuriluontoisesti, ja se on etenkin nyt talvella erittäin hyvä, samoin kuin tuo kynnenkovettaja :)
  Toivottavasti niistä on sinun kynsillesi apua, kuvittelisin näin, varsinkin jos on ongelmaa halkeilun yms. kanssa.. :)

  Hyvä juttu että sovitte sen leffaillan, pitäkää siellä hauskaa!

  VastaaPoista
 12. *äidin sisko* eikä "äidin lapsen sisko" :D

  VastaaPoista